Zes aanhoudingen wegens mogelijke bedreiging paus

17/09/10 om 14:15 - Bijgewerkt om 14:15

De Britse politie heeft vrijdag zes mannen in Londen aangehouden in het kader van het pauselijk bezoek.

De Britse politie heeft vrijdagochtend vijf mensen aangehouden in verband met een mogelijke bedreiging voor het bezoek van de paus. Later op de dag werd een zesde man aangehouden, zo meldt de BBC.

De paus is op vierdaags bezoek in Groot-Brittannië. Donderdag was hij in Schotland, vanwaar hij doorreisde naar Londen.

Vrijdagmorgen werden in de Engelse hoofdstad vijf mannen aangehouden van respectievelijk 26, 27, 36, 40 en 50 jaar oud door anti-terrorisme-eenheden van de Britse politie.

Dat gebeurde op beschuldiging van het voorbereiden van of aanzetten tot terroristische activiteiten, aldus de Britse openbare omroep. Het is niet duidelijk of ze werden opgepakt wegens het beramen van een aanslag tegen de paus zelf dan wel tegen een onderdeel van het bezoek.

De vijf mannen werken voor een schoonmaakbedrijf. Ze werden gearresteerd toen ze aan hun shift wilden beginnen. Volgens de politie werden ze opgepakt op basis van informatie van detectives. Het vijftal werd ingerekend op een bedrijventerrein. Er werden ook huizen in Noord- en Oost-Londen doorzocht.

In de loop van de namiddag werd een zesde man van 29 jaar opgepakt. Minstens vijf van de zes mannen hebben niet de Britse nationaliteit. Er wordt aangenomen dat het Algerijnen zijn. Allen zijn straatvegers.

Lees meer over:

Onze partners