Zangeres Anouk in de clinch met Zwarte Piet-fans

28/10/13 om 23:19 - Bijgewerkt om 23:19

De Nederlandse zangeres Anouk wil Zwarte Piet eruit. Dat tot tot grote ergernis van sommige van haar fans. Die schelden haar op Facebook uit voor 'negerslet'.

Zangeres Anouk in de clinch met Zwarte Piet-fans

Anouk © IMAGEGLOBE

"Wat staan wij Nederlanders voor lul! Niet één gemeente in Nederland die het eens anders wil gaan aanpakken. Ga je schamen!", zo begon Anouk haar verhaal.

Reacties

De facebook-update leverde een storm van kritiek op. Het kan de zangeres naar eigen zeggen weinig schelen. "Ik wil nog geen cent aan jullie ugly haters (en een paar racisten) verdienen. Effe de bezem er doorheen. Soms moet dat gewoon. Jullie mogen ook mij 'bannen' hoor, scheelt mij weer."

Vanmiddag besloot Anouk een aantal haatberichten te delen op Facebook. Op een van de screenshots is te zien hoe de Haagse zangeres werd uitgemaakt voor 'nikkerlover' en 'negerslet'. Daarnaast ontving ze een doodsbedreiging.

Ontvrienden

Tenslotte sluit de zangeres de discussie af met de oproep haar te 'ontvrienden' op de sociale netwerksite. "Al die mensen die bij de comments laten weten dat ze het zo erg vinden allemaal, haal die achterlijke Zwarte Pieten-avatars weg, of block mijn FB aub. Ga weg. Alvast bedankt. x Anouk."(Elsevier/Nadia Stolk/TV)

Lees meer over:

Onze partners