Wrakstukken AirAsia-toestel teruggevonden

03/01/15 om 10:21 - Bijgewerkt om 10:21

In de Javazee in Indonesië zijn twee grote wraksstukken teruggevonden van het gecrashte toestel van AirAsia. Dat meldt Bambang Soelistyo, hoofd van de Indonesische opsporings- en reddingsdienst, tijdens een persconferentie in Jakarta.

Wrakstukken AirAsia-toestel teruggevonden

reddingswerker op zoek naar de vemiste vlucht van Air Asia © reuters

Volgens Soelistyo heeft een van de onderdelen een afmeting van 9,4 x 4,8 x 0,4 meter, het tweede stuk is 7,2 x 0,5 meter groot.

De vliegtuigonderdelen zouden zich op een diepte van dertig meter bevinden. De slechte weersomstandigheden van de afgelopen dagen hebben de zoektocht naar lichamen en brokstukken van de Airbus A320-200 fors gehinderd. Intussen wordt nog volop gespeurd naar de zwarte dozen en naar de romp van het vliegtuig.

Tot vandaag konden slechts dertig lichamen worden geborgen. Schepen die uitgerust zijn met detectoren en sonartechnologie kammen een gebied uit van 1.575 vierkante zeemijl (ongeveer 5.400 vierkante kilometer). Aan de zoekactie nemen in totaal 29 schepen en 17 vliegtuigen deel.

Het toestel van AirAsia stortte afgelopen zondag neer in de Javazee, na in het Indonesische Soerabaja te zijn opgestegen. Het toestel was op weg naar Singapore, met aan boord 162 passagiers en bemanningsleden. (Belga/BO)

Lees meer over:

Onze partners