Woerth urenlang door speurders aan de tand gevoeld

29/07/10 om 20:44 - Bijgewerkt om 20:44

De Franse minister heeft beschuldigingen inzake illegale partijfinanciering ontkend.

Speuders hebben de Franse minister van Werk Eric Woerth donderdag urenlang ondervraagd in verband met de zaak-Bettencourt. Woerth ontkende alle beschuldigingen inzake belangenvermenging en illegale partijfinanciering.

Bettencourt is een steenrijke weduwe die de UMP, de partij van president Nicolas Sarkozy, financieel zou geholpen hebben bij de presidentsverkiezingen in 2007. Volgens een voormalige boekhoudster van Bettencourt gebeurde dat via Woerth.

De vrouw van Woerth heeft een tijd gewerkt voor een vennootschap die het fortuin van Bettencourt beheerde. Op dat moment was Woerth minister van Begroting en penningmeester van de UMP.

Woerth werd donderdag op het ministerie van Arbeid in Parijs als getuige ondervraagd door agenten van de financiële brigade.

Na afloop verklaarde zijn advocaat dat Woerth krachtig heeft ontkend dat hij welke politieke financiering dan ook heeft ontvangen die niet conform de wet is. Woerth ontkende ook dat hij is tussengekomen opdat zijn vrouw zou worden aangeworven.

Eerder deze week werden Bettencourt zelf en haar dochter ondervraagd.

Onze partners