Witte Huis: 'Onthoofde Sotloff was niet verkocht aan IS'

10/09/14 om 11:40 - Bijgewerkt om 11:40

De Amerikaanse regering gelooft niet dat de onthoofde journalist Steven Sotloff aan de Islamitische Staat (IS) was verkocht door gematigde Syrische rebellen.

Witte Huis: 'Onthoofde Sotloff was niet verkocht aan IS'

Josh Earnest © Belga Image

Dat maakte woordvoerder Josh Earnest van het Witte Huis bekend in een reactie op de verklaringen van de familie Sotloff.

Hun woordvoerder, Barak Barfi, had maandag in een interview met CNN-anker Anderson Cooper onthuld dat de Sotloffs van 'bronnen ter plaatse' hebben vernomen dat gematigde Syrische rebellen met IS contact hadden gezocht in verband met hun zoon.

'Afgaande op de informatie waarover ik beschik, denk ik niet dat dit klopt,' zei Earnest volgens Reuters op een persmoment. Hij verwees naar het FBI-onderzoek naar de dood van Sotloff.

Steven Sotloff werd in augustus 2013 ontvoerd in Syrië. Vorige week verspreidde IS een video waarop waarschijnlijk te zien is dat de journalist wordt onthoofd.

Op CNN zei Barfi ook dat de familie Sotloff teleurgesteld zijn in de manier waarop de regering-Obama met de zaak omgaat, zonder concreet te worden. Wel waarschuwde hij dat de familie zelf zal spreken.

Onze partners