Witte Huis geëvacueerd na bomalaram

09/06/15 om 21:21 - Bijgewerkt om 21:21

In het Witte Huis in de Amerikaanse hoofdstad Washington is een persbriefing korte tijd onderbroken om uit veiligheidsoverwegingen de persruimte te evacueren.

Witte Huis geëvacueerd na bomalaram

© Reuters

Middenin de dagelijkse persbriefing door woordvoerder Josh Earnest gelastten functionarissen de aanwezige reporters de persruimte te verlaten. Journalisten werden naar een belendend regeringsgebouw gebracht. Ook de North Lawn van de ambtswoning van president Barack Oabama is ontruimd.

Volgens de Secret Service, die de president en zijn gezin moet beschermen, was bij de politie van de Amerikaanse hoofdstad bomalarm gegeven voor de persruimte specifiek. Een speurhond doorzocht de briefingkamer. Obama was in het Witte Huis, zegt ABC.

Twintig minuten tot een half uur na het evacuatiebevel mochten de verslaggevers naar de briefingzaal terug, aldus CNN. Twee uur eerder waren ruimtes van de Senaat op Capitol Hill korte tijd ontruimd vanwege bomalarm. Uiteindelijk werd ook daar niets gevonden.

Dat er uit voorzorg evacuaties zijn in het Witte Huis en andere belangrijke overheidsgebouwen in Washington zijn is niet uitzonderlijk. Maar dat dit tijdens een persbriefing gebeurt wel. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners