Wilders vindt CDA-voorzitter enorme zeurpiet

26/08/10 om 13:45 - Bijgewerkt om 13:45

Hij reageert op uitspraken van Henk Bleker over een kabinet dat 'samenbindend' optreedt.

PVV-leider Geert Wilders heeft donderdag uitgehaald naar waarnemend CDA-partijvoorzitter Henk Bleker, die hij een 'enorme zeurpiet' vindt.

VVD, PVV en CDA zitten in hun derde week van gesprekken over een coalitie van VVD en CDA die door de Partij voor de Vrijheid van Wilders zou gedoogd worden. Wilders zit mee aan tafel bij de onderhandelingen over het regeerakkoord.

Bij de CDA-achterban is er heel wat weerstand tegen samenwerking met de PVV. Bleker zei woensdagavond op de Nederlandse televisie dat de achterban van zijn partij meent dat het CDA alleen in een kabinet moet stappen als dat er is voor alle Nederlanders en geen groepen uitsluit.

'Geen splijtzwam, maar samenbinden', aldus Bleker. Volgens hem moet de PVV dat als partij die het kabinet gedoogt, aanvaarden.

Wilders reageerde donderdag als door een wesp gestoken. 'Kan die CDA-voorzitter Bleker niet even op vakantie gaan of zo? Wat een enorme zeurpiet', zo meldde hij in een Twitter-bericht. ' En voor alle helderheid: de PVV moet helemaal niks'.

De PVV-voorzitter meent dat Bleker heel snel moet ophouden met zijn politiek gespin in de media. 'Anders brengt hij wat mij betreft de kansen op politieke samenwerking met de PVV in gevaar', zo luidde het.

Nederlandse media meldden woensdagavond dat de formatie van een VVD/CDA-kabinet met gedoogsteun van de PVV in de eindfase is beland.

Lees meer over:

Onze partners