Wilders protesteert in New York tegen bouw moskee op Ground Zero

06/08/10 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

De manifestatie is gepland op 11 september, negen jaar na de aanslagen op New York.

PVV-leider Geert Wilders gaat op 11 september naar New York om te protesteren tegen de vermoedelijke bouw van een moskee nabij Ground Zero.

Wilders zal daar optreden als spreker, zo schrijft de Nederlandse krant De Telegraaf vrijdag.

Op het terrein nabij Ground Zero, waar op 11 september 2001 de terroristische aanslagen op de Twin Towers plaatshadden, zijn er plannen om een dertien verdiepingen tellend islamitisch cultureel centrum en een moskee te bouwen. De plannen leiden tot verhitte discussies in de Verenigde Staten.

Door de uitnodiging te aanvaarden, steunt Wilders volgens de Partij voor de Vrijheid het verzet tegen de bouw van een moskee vlak bij de plaats waar de islam de ergste misdaad van de afgelopen jaren pleegde.

'De aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001, was een aanval op de hele Westerse beschaving, met inbegrip van Nederland', zo luidt het.

De demonstratie op 11 september wordt georganiseerd door 'Stop Islamization Of America'. Andere sprekers zijn volgens De Telegraaf Newt Gingrich (een Amerikaans Republikeins politicus) en nabestaanden van slachtoffers en brandweermannen van de aanslag.

Het bericht dat Wilders zal deelnemen aan de manifestatie komrt er op een moment dat hij op het punt staat deel te nemen aan onderhandelingen met het oog op de vorming van een nieuwe Nederlandse regering van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV.

Lees meer over:

Onze partners