Wilders bedreigd in publicatie Al Qaeda

16/07/10 om 13:16 - Bijgewerkt om 13:16

Volgens de Nederlandse krant De Telegraaf staat ook Ayaan Hirsi Ali op de lijst.

De Nederlandse politicus Geert Wilders is bedreigd in een blad van de terreurorganisatie Al Qaeda. Dat meldt De Telegraaf vrijdag. Ook Ayaan Hirsi Ali staat op de lijst.

Volgens de Nederlandse krant worden beiden in een paginagrote publicatie in 'Inspire' met de dood bedreigd.

Het Engelstalige blad is waarschijnlijk gemaakt door Anwar al-Awlaki, een Al-Qaedakopstuk in Jemen, aldus De Telegraaf. Het richt zich tot radicale moslims in Europa en Noord-Amerika. Het vermeldt onder meer een handleiding om thuis bommen te maken.

Anwar Al-Awlaki wordt gezien als de opdrachtgever van de (mislukte) poging tot bomaanslag op een vliegtuig van Schiphol naar Detroit door Umar Farouk Abdulmutallab.

Westergaard

Wilders, de voorzitter van de Nederlandse Partij voor de Vrijheid (PVV) die forse standpunten inneemt over de islam, wordt genoemd in een 'hitlist'. Hij staat boven een foto van een gouden pistool en onder de tekst 'het stof zal nooit neerdalen'.

Wilders, die al eerder bedreigd is, zegt in een reactie dat hij geschrokken is van het dreigement.

Op de pagina prijken ook de namen van de Deense cartoonist Kurt Westergaard (die een spotprent van de profeet Mohammed heeft gemaakt), schrijver Salman Rushdie (de auteur van het door de moslims gewraakte De Duivelsverzen) en dus ookAyaan Hirsi Ali.

Hirsi Ali uitte enkele jaren geleden felle kritiek op sommige elementen uit de islamitische cultuur.

Onze partners