Westelijke Jordaanoever: Palestijnse peuter sterft in aangestoken woningbrand

31/07/15 om 08:02 - Bijgewerkt om 08:05

Een Palestijnse baby van 1,5 jaar is in de nacht van donderdag op vrijdag omgekomen in een brand die aangestoken werd door Israëlische kolonisten. De ouders van het kind raakten gewond.

Westelijke Jordaanoever: Palestijnse peuter sterft in aangestoken woningbrand

© Reuters

Dat melden de Palestijnse veiligheidsdiensten.

Vier kolonisten die het dorpje Douma, tussen Nabloes en Ramallah, waren binnengedrongen en staken een van de huizen aan de ingang van het Palestijnse dorp in brand en schreven slogans op een muur, om vervolgens weg te vluchten naar een naburige kolonie, aldus dezelfde bronnen.

De ouders en het vier jaar oude broertje van het kind, konden wegvluchten uit het brandende huis.

De Palestijnse Authoriteit zegt dat de daders van de aanslag afkomstitg zijn uit een Israëlische nederzetting. Met graffiti hadden ze de woorden "wraak" en "lang leve de messias" geschreven onder een tekening van een Davidster.

Volgens het persagentschap Reuters zouden de daders afkomstig zijn uit een groep van extremisten die de afgelopen jaren al verschillende keren brand stichtten in moskeeën op de Westelijke Jordaanoever.

Al jarenlang gebruiken extreemrechtse activisten of kolonisten geweld en vandalisme tegen onder meer Palestijnen en Israëlische Arabieren in Israël, omdat dat "de prijs is die ze moeten betalen".

Dit geval is de zwaarste aanslag sinds een Pelestijnse jongen verbrand werd als vergelding voor de ontvoering van drie Israëli's vorig jaar.

(Belga/JH)

Lees meer over:

Onze partners