Werkt ontslagen Michael Flynn samen met speciale aanklager tegen Trump?

© REUTERS

De advocaten van de voormalige nationale veiligheidsadviseur Michael Flynn hebben alle banden doorgeknipt met de raadsmannen van Amerikaans president Donald Trump.

Ze willen het onderzoek naar Flynn’s contacten met de Russen niet langer bespreken, schrijft The New York Times. De beslissing kan er volgens de krant op wijzen dat Flynn samenwerkt met de speciale aanklager tegen de president, in het onderzoek naar mogelijke Russische verkiezingsinmenging.

Flynn’s advocatenteam werkte sinds het begin van het onderzoek nauw samen met het Witte Huis, maar die samenwerking is abrupt stopgezet. Volgens Jay Sekulov, een advocaat voor Trump, komt het nieuws ‘niet helemaal onverwacht’ en betekent het ook niet dat Flynn met de onderzoekscommissie wil samenwerken tegen de president.

Volgens NY Times en televisiezender CNBC zou Flynn het op een akkoordje willen gooien met speciale aanklager Robert Mueller. Als Flynn’s advocaten dan nog informatie zouden delen met die van Trump, dan zou er sprake zijn van een belangenconflict.

Ontslagen

Michael Flynn moest vorig jaar na amper 23 dagen opstappen als nationaal veiligheidsadviseur, nadat hij loog over zijn contacten met de Russische ambassadeur in de VS Sergej Kislyak.

Robert Mueller is belast met het onderzoek naar mogelijke inmenging van de Russen tijdens de Amerikaanse presidentsverkiezingen van vorig jaar, iets wat Moskou zelf staalhard ontkent.

Partner Content