Werkloze vrouw schenkt loterijmiljoenen weg

07/08/14 om 00:07 - Bijgewerkt om 00:18

Een 48-jarige Noord-Ierse vrouw heeft haar superwinst van 27 miljoen pond in de Euromillions loterij bijna helemaal weggeschonken. Ze wil met het geld de armen en haar geboorteplaats helpen.

Werkloze vrouw schenkt loterijmiljoenen weg

De winnares op de voorpagina van de plaatselijke krant © eigen foto

Toen Margaret Loughrey enkele maanden geleden terugwandelde van de tewerkstellingsdienst in het Noord-Ierse stadje Strabane, besloot ze een loterijticket te kopen. Ze vroeg zich zelfs af of ze zich dat biljet kon veroorloven, met het werkloosheidsuitkering van 58 pond per week, omgerekend 70 euro. Maar ze dacht: acht wat. En korte tijd later was ze 27 miljoen pond rijk (34 miljoen euro).

Intussen heeft ze de helft van de som weggeschonken aan armen en armenorganisatie, en wil ze met rest haar stadje helpen renoveren. Voor zichzelf houdt ze één miljoen pond over, ongeveer 1,25 miljoen euro.

Talent

Dat is rijkelijk, vindt ze, volgens een relaas in The Belfast Telegraph. "Ik weet wat het betekent om niets te hebben. Daarom geef ik het geld weg - ik kan niet missen wat ik nooit heb gehad."

Ze heeft wilde plannen voor Strabane, dat ze wil opkalefateren en tot een toeristische bestemming promoveren. Ze laat een oud gebouw opfrissen, en ze financiert lokale kunstenaars. "Er is zoveel talent in Strabane."

(RR).

Onze partners