Wereldbank maakt 900 miljoen dollar vrij voor Pakistan

17/08/10 om 08:44 - Bijgewerkt om 08:44

De Wereldbank gaat 900 miljoen dollar (700 miljoen euro) vrijmaken voor de heropbouw van het door overstromingen getroffen Pakistan.

"De financiering zal afkomstig zijn van het fonds dat bestemd is voor de meest arme landen," zegt de Wereldbank in een persbericht.

Meer doden De verwoestende overstromingen in Pakistan hebben al aan circa 2.000 mensen het leven gekost. Zeker 20 miljoen mensen zijn getroffen.

Het VN-kantoor voor de Coördinatie van Humanitaire Zaken waarschuwt voor een "tweede golf van doden" als gevolg van ziektes door besmet water en een tekort aan humanitaire hulp.

De VN zeggen dat tot dusver nog maar één derde is ingezameld van de 460 miljoen dollar die nodig is voor de dringendste hulp aan Pakistan.

Respons De oproep die de grote hulporganisaties eind vorige week deden om financiële hulp voor Pakistan, lijkt gehoor te hebben gevonden.

"Er is een respons en we merken een licht stijgende trend," zegt Erik Todts van het Belgisch Consortium voor Noodhulpsituaties. "Die respons is echter ondermaats met de behoeften op het veld".

Lees meer over:

Onze partners