'Wellicht geen doden' nadat twee kranen op huizen vallen in Alphen aan de Rijn

04/08/15 om 00:25 - Bijgewerkt om 00:28

Bij het neerstorten van bouwkranen in Alphen aan den Rijn zijn hoogstwaarschijnlijk geen doden gevallen. Dat heeft burgemeester Liesbeth Spies gezegd na een uitgebreide zoektocht van twee USAR-teams met vijf speurhonden.

'Wellicht geen doden' nadat twee kranen op huizen vallen in Alphen aan de Rijn

Luchtbeeld van de ravage © AFP

"Ondanks dat we het nauwelijks hebben durven geloven toen we de beelden zagen, lijkt de conclusie op dit moment te zijn dat er geen slachtoffers zijn", aldus Liesbeth Spies.

Voor zover bekend is één man gewond geraakt doordat twee bouwkranen en een brugdeel maandagmiddag omkieperden en op een aantal woningen en winkels in de Hooftstraat vielen. De man werd onder het puin vandaan gehaald en had last van zijn heup. Ook een hond heeft de klap niet overleefd.

Huiveringwekkend

De bouwkranen en het deel van de nieuwe Julianabrug die omvielen, zorgden voor huiveringwekkende beelden. Er werd gevreesd voor vele gewonden en doden. Dat er in de loop van de middag en avond geen slachtoffers zijn gevonden, in combinatie met het feit dat niemand als vermist is opgegeven, was reden om de zoektocht te staken, aldus de burgemeester.

"Dat betekent niet dat we klaar zijn. Er is veel materiële schade, leed en ongemak omdat een aantal mensen niet naar huis kan of getuige is geweest van dit vreselijke ongeval. De komende dagen is er nog veel werk te verzetten."

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners