'Welkom in de jungle': het dagelijkse leven van vluchtelingen in Calais in beeld

08/08/15 om 13:44 - Bijgewerkt om 13:51

Ongeveer 3.000 migranten leven in een kamp nabij de Noord-Franse stad Calais. In hun 'jungle' hebben ze winkeltjes, een geïmproviseerde kerk en een klasje.

De Verenigde Naties (VN) hebben ernstige kritiek op Londen en Parijs voor de vluchtelingencrisis rond de Kanaaltunnel. Zowel de Britse als de Franse overheid zijn volgens het VN-Commissariaat voor de Vluchtelingen (UNHCR) medeverantwoordelijk voor de taferelen die zich rond Calais afspelen.

Beide landen hebben een grotere opname van vluchtelingen afgewezen zonder een alternatief voor te stellen, klinkt het bij het UNHCR in Genève. Het VN-agentschap wil niet weten van nog meer veiligheidsmaatregelen ter plekke om de vluchtelingencrisis het hoofd te bieden. 'Meer hekken' lossen de zaak niet op. Die zullen de mensen alleen nog meer provoceren om nog grotere risico's te nemen', aldus VN-woordvoerder Vincent Cochetel.

Intussen proberen de vluchtelingen zich zo goed mogelijk te organiseren. Ze hebben eigen winkeltjes, een geïmproviseerde kerk en een klasje. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners