Weer dode bij bouw WK-stadion in Brazilië

08/02/14 om 00:00 - Bijgewerkt om 00:00

Bij de bouw van de Amazonia Arena in het Braziliaanse Manaus is een dode gevallen. De 55-jarige Portugese abieder is de zesde dode op de WK-bouwwerven.hij

Weer dode bij bouw WK-stadion in Brazilië

Een ongeval velt een 55-jarige bouwvakker op de werf van het WK-stadion in Manaus (Brazilië). © BELGAIMAGE

Het is de derde dode bij de bouw van het voetbalstadion in Manaus, een van de arena's waar in de zomer het WK voetbal doorgaat.

De man die vrijdag om het leven is gekomen, is 55 jaar en heet Antonio Jose Pita Martins, meldt het ministerie van Sport in Brazilië. Hij zou gewond zijn geraakt aan zijn schouder en hoofd toen een stuk metaal van een kraan af viel. In het ziekenhuis overleed hij aan zijn verwondingen.

Achter op schema

De Portugese arbeider is niet de eerste dode die valt bij de bouwwerkzaamheden in Brazilië. Tot nu toe zijn er zes bouwvakkers om het leven gekomen. Zo werden twee mannen gedood in Sao Paulo toen een kraan omviel. Daarbij werd ook een deel van het pas gebouwde stadion vernietigd.

De bouw van de Amazonia Arena ligt ook nog eens achter op schema. Het stadion had volgens de FIFA eigenlijk in december al klaar moeten zijn. In het stadion spelen in de eerste ronde van het WK onder andere Engeland, Italië en Kroatië. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Onze partners