Waterpeil zakt in zuiden Pakistan

30/08/10 om 16:10 - Bijgewerkt om 16:10

Het peil van de Indusrivier nabij Hyderabad blijft wel nog zeker een dag uitzonderlijk hoog, en het gevaar op overstromingen dus ook.

Waterpeil zakt in zuiden Pakistan

© Reuters

Rudi Rotthier trekt door Pakistan en brengt op zijn Knack-blog verslag uit.

Het waterpeil in de door overstromingen getroffen gebieden in Zuid-Pakistan begint te zakken. Het peil van de Indusrivier nabij Hyderabad blijft wel nog zeker een dag uitzonderlijk hoog, en het gevaar op overstromingen dus ook.

Dat hebben de lokale autoriteiten gemeld.

Volgens Qamar-uz-Zaman Chaudhry van de nationale weerdienst zal het nog tien tot twaalf dagen duren vooraleer het waterpeil van de rivieren in Sindh weer normaal is.

Gevlucht

Op een week tijd waren miljoenen mensen in de provincie Sindh uit hun dorpen gevlucht en uit de grote steden geëvacueerd. Het water van de Indus was door de dijken gebroken terwijl het naar de monding in de Arabische Zee stroomde.

De zowat 300.000 bewoners van Thatta, de zone die het ergst getroffen is in Sindh, waren sinds verscheidene dagen weggetrokken uit de stad. Militairen en arbeiders trachtten sinds vier dagen een grote bres te dichten in de hoofddijk die de stad beschermt.

Ramp

Pakistan wordt sinds weken geteisterd door de zwaarste overstromingen die zich ooit hebben voorgedaan in het land.

Minstens 1.600 mensen zijn om het leven gekomen. In totaal zijn circa 17 miljoen van de 166 miljoen inwoners van Pakistan getroffen door de ramp.

Lees meer over:

Onze partners