Wat u nog niet wist over de paus (8) - De paus draagt Prada?

26/02/13 om 20:42 - Bijgewerkt om 20:42

Dat de Italiaanse couturier Prada de paus schoenen mocht aanmeten, bleek een gerucht. Maar zijn gevoel voor stijl valt niet te ontkennen.

Wat u nog niet wist over de paus (8) - De paus draagt Prada?

© Belga / Reuters

Pauselijke Prada-geruchten staken de kop op nadat paus Benedictus gefotografeerd werd met een paar lolita-lippenstift-rode schoenen onder zijn maagdelijk witte soutane. Modegoeroes en fashionbloggers zagen al snel de (goddelijke) hand van het Italiaanse modehuis Prada in de schoenen van Benedictus.

Helaas. L'Osservatore Romano, de krant van Vaticaanstad, ontkrachtte dat gerucht vliegensvlug, in een poging om alle 'Devil wears Prada'-mopjes de kop in te drukken. De schoenen van Benedictus werden ontworpen en gemaakt door Adriano Stafanello, de schoenmaker van het Vaticaan.

Zonnebril? Check!

Desalniettemin begrijpt Benedictus wel wat stijlvol is. Die witte soutane mag dan saai zijn, het zit 'm in de combinaties die je maakt. En dat heeft Benedictus prima begrepen. Zonder zijn rode hoed en Serengeti-zonnebril verlaat Benedictus zelden de Heilige Stoel. In 2007 kreeg hij dan ook van het magazine 'Esquire' de Accessorizer of the Year Award. Zanger en acteur Justin Timberlake strandde naast het erepodium. (EA)

Onze partners