Wat u nog niet wist over de paus (5) - Doe de paus maar degelijke Duitse kost

26/02/13 om 20:17 - Bijgewerkt om 20:17

Hoewel Benedictus XVI al jaren in culinair walhalla Rome vertoeft, doe je hem nog het meeste plezier met een Duits hapje.

Wat u nog niet wist over de paus (5) - Doe de paus maar degelijke Duitse kost

© Belga / Reuters

Rome is wellicht de stad met de hoogste pizzeria- en gellateriadichtheid ter wereld. En dan hebben we nog geen woord gezegd over de kilometers wijnranken die de rand van de stad sieren. En toch zweert Benedictus trouw aan de typische Duitse grootmoekeuken.

Het lievelingseten van de paus is, hoewel nooit bevestigd door het Vaticaan, volgens velen Beierse aardappelravioli. En neen, ter compensatie niet met een goed glas Montepulciano of Brunello di Montalcino, maar met een verfrissende gele Fanta... Maar horen we eigenlijk iets anders te verwachten van iemand afkomstig uit het land waar Bockwurst tot de culinaire top behoort?

Taartjes

Hoewel snoepen een zonde is voor de lijn, maar tot op heden nog niet voor de Allerhoogste, kan Benedictus XVI ook wel eens genieten van een taartje. Ook niet helemaal vreemd voor een Duitser. In elke Duits dorp, hoe klein ook, valt wel een 'Konditorei' (patisserie) te vinden. (EA)

Onze partners