Wat u nog niet wist over de paus (2) - De paus raakt 's morgens moeilijk uit bed

26/02/13 om 20:08 - Bijgewerkt om 20:08

Met de gezondheid van de kerkvorst gaat het, ondanks alle Vaticaanse ontkenningen, niet al te best. Vooral slapen blijkt een probleem te zijn.

Wat u nog niet wist over de paus (2) - De paus raakt 's morgens moeilijk uit bed

© Belga / Reuters

De gezondheid van de paus is niet al te best. Al beweert Vaticaanwoordvoerder Frederico Lombardi bij hoog en bij laag dat het best wel meevalt met de kerkvorst. "Gewoon wat moe".

Marco Tosatti, Vaticaanwatcher bij de krant La Stampa, beweert iets helemaal anders. De journalist beschikt naar eigen zeggen over erg gevoelige medische informatie over de paus, maar besliste om dat niet vrijuit te brengen, zolang Benedictus op de Heilig Stoel zit. Maar daar komt nu dus verandering in.

Pacemaker

"Hij kan al twee jaar niet meer slapen, maar weigert slaappillen te nemen. En bijgevolg kan hij 's morgens maar moeilijk uit bed." Volgens Tosatti zou de lijfarts van Benedictus hem afgeraden hebben om nog langer met het vliegtuig te reizen. Bovendien blijkt uit de medische gegevens van de Duitser dat hij haast volledig blind is aan zijn linkeroog en dat hij een pacemaker heeft ingeplant gekregen. Daarvan werden de batterijtjes onlangs vervangen. (EA)

Onze partners