Wat u elders moet lezen: Warmbloedige vissen, hongerige cocaïnemotten en bejaarde marathonlopers

16/05/15 om 14:44 - Bijgewerkt op 15/05/15 om 16:21

Elk weekend presenteert de redactie van Knack.be u een selectie van sterke longreads en opvallende artikels uit de internationale media. Stukken die ons deden nadenken, ontroerden, of aan het lachen maakten. En: allemaal gratis.

Wat u elders moet lezen: Warmbloedige vissen, hongerige cocaïnemotten en bejaarde marathonlopers

© .

Warmbloedige vis

U heeft altijd geleerd dat vissen koudbloedig waren? Deze stelling blijkt voortaan nog maar deels te kloppen. Wetenschappers hebben ontdekt dat de Opah wel degelijk warm bloed door zijn aderen pompt.

Hongerige cocaïnemot

De war on drugs in Zuid-Amerika is een moeilijke zaak. De Amerikaanse overheid heeft al verschillende middelen geprobeerd om de cocaïne-export vanuit Colombia een halt toe te roepen. Doorgaans met weinig resultaat. De Colombiaanse regering heeft nu een nieuw plan. Volgens Vice zouden duizenden motten losgelaten worden om de coca-planten te eten voordat ze geoogst kunnen worden.

Oudere lopers, langere afstanden

In deze analyse wordt uitgelegd waarom oudere sporters zich overgeven aan 'ultraruns'. Wie meer dan 50 kilometer loopt, heeft meestal niet het profiel van de traditionele jonge sporters. 'Ze zijn een beetje gek', is een van de conclusies.

De eerste stad in Canada zonder daklozen

In Canada toonde één stad de ambitie om het aantal daklozen tot nul te herleiden. Een plan dan werkte, zo meldt Mic. 'Het is goedkoper om mensen een dak boven hun hoofd te geven, dan ze op straat te laten leven', stelt burgemeester Ted Clugston. Het verhaal doet denken aan de oproep van psycholoog Sam Tsemberis eerder deze week. "Geef een thuis aan een dakloze en je lost de marginaliteitsproblemen op", klonk het in The Washington Post.

Kunst op televisie

Als uitsmijter dit stuk van The Huffington Post van de vroege dagen van de televisie. Daarin wordt dieper ingegaan op de roots die het medium deelt met het dadaïsme en het expressionisme.

Lees meer over:

Onze partners