Wat u elders moet lezen: Het verhaal van ‘de Russische Mike Tyson’, Maskeer de geurtjes na uw toiletbezoek, en waarom katten spinnen

© .
Jan Herregods

Elk weekend presenteert de redactie van Knack.be u een selectie van sterke longreads en opvallende artikels uit de internationale media. Stukken die ons deden nadenken, ontroerden, of aan het lachen maakten. En: allemaal gratis.

Russische Mike Tyson aan zijn bed gekluisterd

The New York Times ging Magomed ‘Mago’ Abdusalamov opzoeken. Nog niet zo lang geleden was de bokser bij de zwaargewichten ‘de Russiche Mike Tyson’. Sinds een fout gelopen gevecht in 2013 is hij aan zijn bed gekluisterd, en blijft van de glorie van vroeger nog maar weinig over.

Maskeer uw toiletgeuren

Wat u elders moet lezen: Het verhaal van 'de Russische Mike Tyson', Maskeer de geurtjes na uw toiletbezoek, en waarom katten spinnen
© iStock

Iedereen gaat naar het toilet, en dat gaat soms gepaard met geurtjes. Daarom bokste de site Greatist de ‘The Definitive Guide to Covering Up a Poop Smell’ in elkaar. Doe er uw voordeel mee.

Het dagelijkse leven in Kaboel

De Afghaanse hoofdstad Kaboel telt zo’n 5 miljoen inwoners. Deze fotoreeks die Souvid Datta maakte voor The Guardian laat zien hoe zij een vredevol bestaan proberen te leiden in een zeer gewelddadige omgeving.

Waarom spinnen katten?

a
a© Reuters

Wij linken het spinnen van een kat graag met een heleboel positieve emoties. Toch blijkt de kattenpsychologie iets ingewikkelder in elkaar te zitten dan dat. Wired brengt het volledige verhaal.

Kunst in de massa

Ook indrukwekkende foto’s, maar op een andere manier, is deze verzameling van beelden uit China. De eindeloze herhaling van mensen die hetzelfde heeft ook iets artistiek. Bij veel beelden is het bij de eerste blik ook niet meteen duidelijk wat er precies op de foto staat.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content