Washington laat kiezers via Facebook registreren

18/07/12 om 15:51 - Bijgewerkt om 15:51

In de Amerikaanse staat Washington zullen kiezers zich via een Facebookapp kunnen registreren voor de presidentsverkiezingen.

Washington laat kiezers via Facebook registreren

© Belga

De bewoners van de staat Washington in de VS krijgen de mogelijkheid om zich via de sociaalnetwerksite Facebook te registreren voor de presidentsverkiezingen later dit jaar. Gebruikers zullen de app ook kunnen liken en aanraden aan hun vrienden.

Toegang tot persoonlijke informatie

De app zal toegang krijgen tot persoonlijke informatie. Dat moet het registratieproces vereenvoudigen. Kiezers moeten namelijk niet meer zelf hun naam en geboortedatum invullen, omdat Facebook dat voor hen doet. Om valse registraties te vermijden, moeten gebruikers hun identiteit wel bevestigen aan de hand van hun rijbewijs of hun identiteitskaart. Facebook zal geen toegang krijgen tot andere informatie dan de naam en de geboortedatum.

Groepsdruk

"Aangezien meer en meer mensen online zijn, is dit een evidente stap", zegt Shane Hamlin, die de verkiezingen mee organiseert, aan het magazine Forbes. "Mensen zullen meer geneigd zijn om zich te registreren - en daadwerkelijk te gaan stemmen - als ze zien dat hun vrienden dat ook doen." (JC)

Onze partners