Wapenverkoop in Colorado stijgt na schietpartij in bioscoop

24/07/12 om 21:18 - Bijgewerkt om 21:18

Het aantal controles van de achtergrond van personen die een wapen willen kopen is met meer dan 40 procent toegenomen na de schietpartij in een bioscoop in Aurora.

Wapenverkoop in Colorado stijgt na schietpartij in bioscoop

© Thinkstock

Dat meldt de Denver Post. Bij de schietpartij in de voorstad van Denver kwamen vorige vrijdag twaalf mensen om het leven.

Het weekend na de schietpartij voerde het Colorado Bureau of Investigation (CBI) zo'n 2.887 controles uit, of 43 procent meer dan een week eerder en 39 procent meer dan in het eerste weekend van juli. Ook het aantal personen dat een opleiding wil volgen met het oog op een vergunning voor het dragen van een verborgen wapen, nam sterk toe.

Een werknemer in een wapenwinkel in Parker onderstreepte dat 15 tot 20 mensen voor de winkel stonden te wachten, toen hij enkele uren na de schietpartij kwam werken.

Aangezien James Holmes, de vermoedelijke schutter, geen gerechtelijke antecedenten had, kon hij op een legale wijze vier vuurwapens kopen, waaronder een semiautomatisch geweer. Via internet kon hij tot meer dan 6.000 kogels aanschaffen. (Belga/KVDA)

Onze partners