Wapen mee op restaurant? 10 procent korting (video)

30/09/14 om 19:41 - Bijgewerkt om 19:49

De eigenaar van een populair restaurant in de Amerikaanse staat Louisiana belooft zijn klanten een korting als ze hun geweer meebrengen.

Wapen mee op restaurant? 10 procent korting (video)

© WAFB

Terwijl steeds meer winkels, restaurants en bedrijven verbieden om een wapen naar binnen te brengen, doet restaurant Bergeron in Port Allen net het tegenovergestelde. Niet alleen moedigt eigenaar Kevin Cox zijn klanten aan om in zijn zaak te komen eten met het geweer in de aanslag, hij doet er nog een korting van tien procent bovenop.

De uitbater lanceerde het initiatief twee weken geleden. Hij wil zijn klanten, naar eigen zeggen circa 500 per dag, helpen om geld te besparen. 'Als je een wapen draagt, geef ik je een korting,' zei Cox aan de lokale zender WAFB.

De man haalde de mosterd bij politieagenten die hun dienstwapen dragen wanneer ze komen eten. Cox: 'Ik voel me daardoor veiliger, dus waarom niet alle goede burgers hetzelfde laten doen?'

De meeste klanten lijken het prima te vinden. 'Het beschermt het restaurant en het ontmoedigt overvallers,' zegt Steve Moore.

Onze partners