Wagen Reynders klemgereden in Caïro omwille van Europees vlagje

24/08/13 om 09:41 - Bijgewerkt om 09:41

Tijdens zijn bezoek aan Egypte is minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) betrokken geraakt bij een incident. 'De minister werd agressief klemgereden door een wagen', zegt VRT-journalist Inge Vrancken vanuit Caïro.

Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR) bracht een tweedaags bezoek aan Egypte, waar de sfeer nog steeds uiterst gespannen is. In de straten van Caïro raakte de minister betrokken bij een incident. Volgens de ambassade werd zijn wagen klemgereden door een andere wagen.

"Zij vermoeden dat dat gebeurd is omdat hij met een Belgisch en Europees vlagje op zijn auto reed, en de woede tegenover het Westen is hier op dit ogenblik erg groot", vertelt journalist Inge Vrancken op Radio 1.

'Gemoederen zijn erg verhit'

Maar volgens Vrancken minimaliseert Reynders zelf het incident. "Hij beweert dat het om een uit de hand gelopen verkeersongeluk gaat waarbij de woede zich richtte op het konvooi van de minister. Maar het voorval zegt in ieder geval veel over de gespannen sfeer die hier hangt: de gemoederen zijn namelijk erg verhit", aldus Vrancken. (AVE)

Lees meer over:

Onze partners