Waarschuwing kinderprostitutie tijdens WK-vluchten

05/02/14 om 13:59 - Bijgewerkt om 13:59

British Airways zal tijdens haar vluchten filmpjes uitzenden die voetbalfans waarschuwen niet te betalen voor seks met kinderen tijdens het Wereldkampioenschap Voetbal in Brazilië.

Waarschuwing kinderprostitutie tijdens WK-vluchten

Het Arena das Dunas in Brazilië. © Reuters

Videoboodschappen die vragen om niet te betalen voor seks met minderjarigen zullen in juni en juli op vluchten van Engeland naar Brazilië worden uitgezonden. De filmpjes zijn gericht op passagiers die naar het WK-voetbal in Rio de Janeiro trekken.

Verschillende liefdadigheidsorganisaties en het British National Crime Agency vrezen dat de toestroom van fans de illegale kinderprostitutie in Brazilië zal ondersteunen. De videoboodschap moet kinderen in Brazilië redden van seksuele uitbuiting. De 'It's a penalty'-campagne waarschuwt fans dat er gerechtelijke consequenties volgen op betalen voor minderjarige prostituees. De waarschuwingsboodschappen zullen ook worden uitgezonden op de grote schermen tijdens de wedstrijden van Engeland in Brazilië.

Gerechtelijke vervolging

De campagne benadrukt het gevaar van misleiding. Arme Braziliaanse kinderen kunnen opgemaakt worden zodat ze ouder lijken. Op die manier proberen criminele bendes winst uit de kinderen te slaan. Wie betaalt voor seks met een minderjarige van 17 jaar of jonger - al dan niet op de hoogte van de leeftijd - wordt gerechtelijk vervolgd in Brazilië. Als het Braziliaanse gerecht de zaak niet kan vervolgen, neemt het Britse gerecht de zaak op zich.

De campagne werd opgericht door drie Britse liefdadigheidsorganisaties: Happy Child International, Jubilee Campaign en A21 Campaign.

Lees meer over:

Onze partners