Vuilniswagen rijdt in op voetgangers in Glasgow: verschillende doden

22/12/14 om 17:07 - Bijgewerkt om 18:30

In het centrum van de Schotse stad Glasgow is een vuilniswagen ingereden op een groep voetgangers. Er is volgens de eerste onbevestigde berichten sprake van zes doden.

Vuilniswagen rijdt in op voetgangers in Glasgow: verschillende doden

© Beeld Sky News

Het incident vond plaats omstreeks 15.30 uur Belgische tijd aan George Square, in het centrum van Glasgow (bekijk op Google Maps). Volgens het dagblad Daily Record stond een groep mensen te wachten om aan het station van Queen Street de straat over te steken.

De vuilniswagen, die volgens ooggetuigen met een hoge snelheid zou hebben gereden, is op het voetpad terechtgekomen en tot stilstand gekomen tegen de zijgevel van het Millennium Hotel.

Doden en gewonden

Volgens de commerciële zender Sky zijn zes mensen om het leven gekomen, maar dat bericht is nog niet door de politie bevestigd. Er is ook sprake van verschillende gewonden. De omliggende straten zijn afgesloten, meldt ITV. De hulpdiensten zijn massaal uitgerukt.

De politie zegt dat er op het eerste zicht niets 'sinisters' aan het incident lijkt en gaat uit van een tragisch ongeluk, meldt de BBC. In de Franse stad Dijon reed zondagavond een chauffeur in op voetgangers. (KVDA)

Livestream Sky News/VTM

Bekijk meer video's van vtmnieuws op nieuws.vtm.be

Lees meer over:

Onze partners