Turks referendum over EU-lidmaatschap?

Turks referendum over EU-lidmaatschap?

Turks president Recep Tayyip Erdogan wil, naast een referendum over de nieuwe grondwet, nu ook een tweede referendum organiseren. Hij wil dat de Turken zich op 16 april zullen uitspreken over de toetreding tot de Europese Unie. Dat zei hij gisteren op een bijeenkomst in Antalya.

Dode bij schietpartij in nachtclub Ohio

Dode bij schietpartij in nachtclub Ohio

In het Amerikaanse Cincinnati, in de staat Ohio, heeft een schutter vannacht het vuur geopend in een nachtclub. Dat melden Amerikaanse media. Eén persoon kwam om het leven, veertien anderen raakten gewond.

Roltrap slaat op hol: zeker 18 gewonden

Roltrap slaat op hol: zeker 18 gewonden

In Hongkong is gisteren even paniek uitgebroken in een winkelcentrum. Een roltrap wisselde plots van richting waardoor tientallen mensen naar beneden vielen. Achttien personen raakten gewond, onder wie een aantal ernstig. Op camerabeelden is te zien hoe de roltrap, die bijna 100 meter lang is, eerst in normale snelheid omhoog gaat. Plots verandert de trap van richting en gaan de mensen op de trap met hoge snelheid de andere kant uit. Bij het incident liepen achttien personen verwondingen op, enkele mensen hebben ernstige blessures.

Truck rijdt in op studenten: 3 doden

Truck rijdt in op studenten: 3 doden

In de Chinese regio Guangxi is afgelopen vrijdag een vrachtwagen ingereden op een groep overstekende studenten. Drie personen kwamen om het leven, twee zijn gewond. Dat melden Chinese media. Het incident deed zich voor toen studenten op het zebrapad een drukke weg wilden oversteken. De vrachtwagen reed om nog onbekende reden op de menigte in. Een persoon overleed ter plaatse, twee andere stierven aan hun verwondingen in het ziekenhuis. De chauffeur van de vrachtwagen werd onmiddellijk opgepakt door de politie en is aangehouden. Er loopt op dit moment een onderzoek.

Vriendin getuigt: "Hij is geen terrorist"

Vriendin getuigt: "Hij is geen terrorist"

"Mijn vriend had zeker geen terroristische motieven", dat zegt de vriendin van Mohamed R., de man die donderdag met zijn auto over de Meir raasde in Antwerpen, in een interview met VTM NIEUWS. Volgens haar is hij niet geradicaliseerd en kreeg hij zijn wapens en militaire kleding van vrienden. Yveline Debraeve woont in het Franse Lens, een half uurtje rijden van Rijsel. Ze wil praten, om haar vriend te verdedigen. Hij is moslim, maar geen terrorist, zegt ze. "Mohamed is niet gewelddadig, hij veracht niemand. Hij respecteert iedereen.

Paus stopt even voor bezoek aan werftoilet

Paus stopt even voor bezoek aan werftoilet

Als de nood het hoogst is... moet zelfs de paus naar het toilet gaan. Vlak voor een toespraak in Milaan moest paus Franciscus een dringende boodschap doen. En in alle nederigheid trok de kerkleider zich even terug in een werftoilet, tot groot plezier van de verbaasde mensenmassa. Een paus die zich terugtrekt in een werftoilet, het is geen alledaags zicht. Maar het past wel perfect bij de nederige en menselijke aard van Franciscus. Heel wat gelovigen probeerden dan ook een foto of filmpje te maken van het komische tafereel.

Handelde dader Londen alleen of niet?

Handelde dader Londen alleen of niet?

In het kader van het onderzoek naar de aanslag aan het Britse parlement in Londen op woensdag zitten nog twee verdachten vast. In totaal werden elf mensen gearresteerd, maar negen daarvan zijn weer op vrije voeten. De vraag rijst of dader Khalid Masood effectief deel uitmaakte van een terreurnetwerk.

Er raken meer en meer details bekend over het verleden van Khalid Masood. Hij werd geboren als Adriad, een gewone jongen, die opgroeide op het Engelse platteland.

België zorgt voor 160.000 jobs in de VS

België zorgt voor 160.000 jobs in de VS

Op de tweede dag van zijn handelsmissie in de VS heeft staatssecretaris Pieter De Crem (CD&V;) een bezoek gebracht aan enkele Belgische vestigingen in de zuiderse staat staat Georgia. Belgische bedrijven zijn de tiende grootste buitenlandse werkgever in de VS, wat opvallend is voor een klein land als het onze.

Van de 36 Belgische bedrijven in de staat in Georgia is het bedrijf van de Beaulieu groep een van de nieuwste. Ze investeerden twee jaar geleden 105 miljoen in de fabriek.

Europese leiders vieren 'geboortedag'

Europese leiders vieren 'geboortedag'

De Europese Unie viert haar geboortedag. Het is precies 60 jaar geleden dat de zes stichtende landen, waaronder België, het Verdrag van Rome ondertekenden, wat de basis vormde van wat de Unie vandaag is. Die verjaardag wordt in Rome gevierd met de ondertekening van een nieuwe intentieverklaring. Al is er toch een domper op de feestvreugde, want iedereen beseft dat de EU met grote problemen kampt.

De regeringsleiders en staatshoofden van de EU-lidstaten vieren het zestigjarig jubileum van de EU in het stadhuis in Rome.

Opvallend: partners EU-leiders mogen mee bij paus

Opvallend: partners EU-leiders mogen mee bij paus

De paus heeft 27 EU-leiders uitgenodigd om de verjaardag van het Verdrag van Rome te vieren. Daarbij waren ook de partners van de leiders welkom en dat is zeer opvallend.

EU-leiders én partners op bezoek bij Paus

EU-leiders én partners op bezoek bij Paus

Morgen wordt in Rome de zestigste verjaardag van het verdrag van Rome gevierd. Dat verdrag betekende de start van de Europese Unie. Aan de vooravond van die verjaardag heeft paus Franciscus 27 Europese leiders ontvangen in het Vaticaan. Ook premier Michel is er bij. Alleen de Britse premier May blijft thuis door de Brexit.

Onze premier Charles Michel zit op de eerste rij samen met de Duitse bondskanselier Angela Merkel. Want wanneer de 27 Europese staatshoofden en regeringsleiders allemaal samen in Rome zijn, dan hoort een audiëntie bij de paus er nu eenmaal bij.

De Crem op bezoek bij Coca-Cola in VS

De Crem op bezoek bij Coca-Cola in VS

Staatssecretaris voor Handel Pieter De Crem (CD&V;) is in Atlanta in de VS voor een bezoek van twee dagen. Hij wil de handelsbelangen van ons land verdedigen, nu president Trump bedrijven oproept om vooral in eigen land te investeren. In België zijn er een duizendtal Amerikaanse bedrijven, die goed zijn voor 160.000 jobs. Het grootste is Coca-Cola en daar trok De Crem ook eerst naartoe.

Trump stelt ultimatum voor 'trumpcare'

Trump stelt ultimatum voor 'trumpcare'

Functionarissen van het Witte Huis en de voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Paul Ryan hebben gisteren tijdens een bijeenkomst achter gesloten deuren verklaard dat er vandaag een stemming zal komen over de hervorming van de gezondheidszorg, zonder dat er verder onderhandeld zal worden.

Aanslag Londen eist vijfde leven

Aanslag Londen eist vijfde leven

Na de aanslag van gisteren bij het Britse parlement is deze avond nog een 75-jarige man aan zijn verwondingen overleden in het ziekenhuis. Dat meldt de Metropolitan Police op Twitter. Daarmee loopt het dodentol op tot vijf.

Aanslag Londen: nog twee arrestaties

Aanslag Londen: nog twee arrestaties

In het kader van het onderzoek naar de aanslag aan het Britse parlement in Londen op woensdag, zijn vannacht twee mensen opgepakt. Dat zei woordvoerder Mark Rowley op een persconferentie. Volgens de BBC beschouwt de politie ze als belangrijke arrestaties.

'Trumpcare': moment van de waarheid

'Trumpcare': moment van de waarheid

Vanavond stemt het Amerikaans huis van Afgevaardigden over het nieuwe gezondheidsplan van de Amerikaanse president Donald Trump, dat ook wel de 'Trumpcare' genoemd wordt. Het nieuwe ziekteplan moet Obamacare vervangen, het gezondheidsplan van voormalig president Barack Obama.

Vermoedelijke dader Londen geïdentificeerd

Vermoedelijke dader Londen geïdentificeerd

De politie heeft de vermoedelijke dader van de aanslag in Londen geïdentificeerd. Het zou gaan om de 52-jarige Khalid Masood. Dat meldt de politie. De man was gekend bij de politie voor verschillende feiten, maar werd nooit eerder veroordeeld voor terrorisme.

Pil beschermt 30 jaar tegen (bepaalde) kankers

Pil beschermt 30 jaar tegen (bepaalde) kankers

Vrouwen die ooit de anticonceptiepil genomen hebben, hebben minder kans om bepaalde soorten kankers te krijgen. Dat blijkt uit een nieuw onderzoek van de Britse universiteit van Aberdeen.

Dodentol Londen bijgesteld naar 4, nog 7 kritiek

Dodentol Londen bijgesteld naar 4, nog 7 kritiek

Niet vijf, maar vier mensen zijn gisteren om het leven gekomen bij de vermoedelijke terreurdaad in het hart van Londen: een politieagent, twee burgers en de dader. Eerder sprak de politie van vijf doden, maar dat aantal is intussen bijgesteld. Zeven mensen zijn nog in kritieke toestand, in totaal liggen er nog 29 slachtoffers in het ziekenhuis.