Tajani nieuwe voorzitter Europees Parlement

Tajani nieuwe voorzitter Europees Parlement

Antonio Tajani (63) is de nieuwe voorzitter van het Europees Parlement. De Italiaanse EVP'er haalde het in vier stemronden van zijn sociaaldemocratische uitdager Gianni Pittella. De Italiaan treedt in de voetsporen van Martin Schulz.

Regering heeft ook eigen 'huis' in Davos

Regering heeft ook eigen 'huis' in Davos

Op het Wereld Economisch Forum in Davos heeft de Vlaamse regering dit jaar voor het eerst een eigen Flanders Room gekregen waar ze gasten kunnen ontvangen. Het draait daar natuurlijk om netwerken en ideeën uitwisselen. Ook voor de koning en de koningin want vanmorgen heeft koning Filip acteur Matt Damon ontmoet.

Nieuwe aardbeving treft Italië

Nieuwe aardbeving treft Italië

Het centrum van Italië is opgeschrikt door drie aardbevingen met een kracht van meer dan 5, binnen de tijdspanne van een uur. Het epicentrum van de eerste schok lag op een diepte van 10 kilometer, niet zo ver van Amatrice. De regio moest vorige zomer al afrekenen met een reeks krachtige aardbevingen waarbij bijna 300 mensen om het leven kwamen. Nu is er niet onmiddellijk sprake van grote schade, maar de bevolking die al langer op haar tandvlees zit, wordt wel geconfronteerd met een stevige winterprik. Het is ijskoud en de sneeuw ligt metershoog.

Honderden Belgen geëvauceerd uit Gambia

Honderden Belgen geëvauceerd uit Gambia

Reisorganisaties TUI en Thomas Cook evacueren zijn reizigers uit Gambia door het negatief reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken paste gisteren immers het reisadvies voor het West-Afrikaanse land aan.

Washington maakt zich op voor Trump

Washington maakt zich op voor Trump

In Washington wordt alles klaargemaakt voor de inauguratie van Donald Trump van vrijdag. De veiligheidsmaatregelen zijn enorm. Net vandaag raakte wel bekend dat een van de vrouwen die hem beschuldigt van

TUI evacueert 255 reizigers uit Gambia

TUI evacueert 255 reizigers uit Gambia

Reisorganisatie TUI evacueert zijn reizigers uit Gambia door het negatief reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken paste dinsdag immers het reisadvies voor het West-Afrikaanse land aan. Dat meldt TUI.

Zo ziet Britse premier May brexit

Zo ziet Britse premier May brexit

"We stappen uit de Europese Unie, niet uit Europa." Dat was de kernboodschap van de Britse premier Theresa May, die in het Lancaster House haar visie op het Britse vertrek uit de Europese Unie ontvouwde. Daarin zegt ze heel duidelijk dat ze de Europese eenheidsmarkt wil verlaten en een vrijhandelsakkoord met de Europese Unie wil sluiten.

"Trump bezocht geen Russische prostituee"

"Trump bezocht geen Russische prostituee"

"Trump bezocht geen Russische prostituee" De Russische president Vladimir Poetin betwijfelt dat zijn aankomende Amerikaanse ambtgenoot Donald Trump Russische hoertjes bezocht, hoewel "zij de beste ter wereld zijn". Nog volgens een grappende Russische president, tijdens een persconferentie, lopen de Russische inlichtingendiensten niet achter elke miljardair aan. "Dat is totale waanzin."

Hoe gaan Chinezen om met rol in Davos?

Hoe gaan Chinezen om met rol in Davos?

In Davos, in Zwitserland, is het Wereld Economisch Forum geopend, de jaarlijkse bijeenkomst van de machtigste mensen ter wereld. Ze spreken er over de toestand van de wereld te bespreken. Dit jaar speelt China een belangrijke rol. Voor het eerst is de Chinese president Xi Jinping in Davos. Hij gaf vanmorgen de openingsspeech. China wil duidelijk uitpakken, tonen dat het een wereldspeler wil zijn in de economie.

Over handelsakkoorden

Over handelsakkoorden

"We stappen uit de Europese Unie, niet uit Europa." Dat was de kernboodschap van de Britse premier Therese May, die in het Lancaster House haar visie op het Britse vertrek uit de Europese Unie ontvouwde. Daarin zegt ze heel duidelijk dat ze de Europese eenheidsmarkt wil verlaten en een vrijhandelsakkoord met de Europese Unie wil sluiten.

Dader aanslag Istanbul is opgepakt

Dader aanslag Istanbul is opgepakt

De Turkse politie heeft Abdulgadir Masharipov, de vermoedelijke dader van de aanslag in een Turkse nachtclub, opgepakt. Dat melden Turkse media. Hij zou gevat zijn tijdens een grote politieoperatie in een stad op zo'n 30 kilometer ten westen van Istanbul. De man heeft intussen ook bekentenissen afgelegd.

Race EU-parlement: hoe verliep ronde 1?

Race EU-parlement: hoe verliep ronde 1?

Vandaag kiezen de leden van het Europees Parlement een nieuwe voorzitter. De eerste stemronde heeft niets opgeleverd, nu volgt er een tweede ronde. "Zelfs de topfavorieten hebben steun nodig van mensen buiten hun eigen partij", vertelt VTM NIEUWS-journalist Karel Lattrez vanuit Straatsburg. "Daar is het voorbije anderhalve uur fors over onderhandeld, het is nu afwachten of iemand dan toch een meerderheid heeft gevonden."

Theresa May over Brexit

Theresa May over Brexit

In Londen is de Britse premier Theresa May zopas begonnen aan haar langverwachte toespraak over de Brexit, de uittrede van het Verenigd Koninkrijk uit de Europese Unie.

Gisteren lekte al uit dat May kiest voor een harde Brexit. Ze wil uit de eenheidsmarkt stappen en mogelijk ook uit de douane-unie. Alles om terug absolute controle te krijgen over de eigen grenzen en migranten buiten te houden. Het is ook afwachten op welke termijn de Britten uit Europa weg kunnen.

Belangrijke rol voor China in Davos

Belangrijke rol voor China in Davos

In Davos, in Zwitserland, is het Wereld Economisch Forum geopend, de jaarlijkse bijeenkomst van de machtigste mensen ter wereld. Ze spreken er over de toestand van de wereld te bespreken. Dit jaar speelt China een belangrijke rol.

Voor het eerst is de Chinese president Xi Jinping in Davos. Hij gaf vanmorgen de openingsspeech. China wil duidelijk uitpakken, tonen dat het een wereldspeler wil zijn in de economie. Het hoofdthema dit jaar is verantwoordelijk leiderschap. Leiderschap dat rekening houdt met de veranderende wereldeconomie en het milieu.

Dit moet je weten over race EU-parlement

Dit moet je weten over race EU-parlement

Vandaag kiezen de leden van het Europees Parlement een nieuwe voorzitter. De race ligt op dit moment nog steeds helemaal open. Zeven kandidaten stelden zich kandidaat om het voorzitterschap na vijf jaar van de Duitse sociaaldemocraat Martin Schulz over te nemen. Verhofstadt liet vanmorgen wel al weten zich terug te trekken, nadat zijn partij het op een akkoord gooide met de christendemocratische EVP.

Stevens: "Boodschap van transparantie"

Stevens: "Boodschap van transparantie"

Met Guy Verhofstadt (Open Vld/ALDE) en Helga Stevens (N-VA/ECR) dongen ook twee Belgen mee naar het voorzitterschap. Maar die eerste liet vandaag al weten dat hij zich terugtrekt uit de race en topfavoriet Tajani van de EVP steunt.

Exit Verhofstadt in EU-voorzittersrace

Exit Verhofstadt in EU-voorzittersrace

Guy Verhofstadt trekt zich terug als kandidaat-voorzitter van het Europees Parlement. De liberale fractie van Verhofstadt heeft met de EVP een "pro-Europees akkoord" gesloten en steunt de christendemocratische kandidaat Antonio Tajani in de race om het voorzitterschap.

Wiskundeleraar springt van schoolgebouw

Wiskundeleraar springt van schoolgebouw

Op een middelbare school in Den Bosch, vlak over de Nederlandse grens, heeft een wiskundeleraar zelfmoord gepleegd door van het gebouw te springen. Dat meldt RTL Nieuws. Verschillende leerlingen zagen het gebeuren. "Het is een heel treurige dag, dit heeft enorm veel impact", zegt rector Etha Schoemaker - Konings.

Obama: "Onderschat Trump niet"

Obama: "Onderschat Trump niet"

Barack Obama begonnen aan zijn laatste week als president. Hij heeft gisteravond een lang interview gegeven in '60 Minutes', een populair programma op de Amerikaanse televisie. Hij had het over wat acht jaar presidentschap doet, met een mens en zijn gezin. Maar het ging ook over de machtswissel.

Donald Trump wordt geen gewone president. Daar is Barack Obama wel zeker van. Maar hij waarschuwt dat Trump er niet op los moet improviseren eens hij in het Witte Huis zit. "We zullen moeten zien hoe het allemaal verloopt. Het zal een test worden.

Vliegtuig crasht op een woonwijk in Kirgizië

Vliegtuig crasht op een woonwijk in Kirgizië

Minstens 37 mensen, onder wie zes kinderen, zijn omgekomen bij de crash van een Turks vrachtvliegtuig op een woonwijk in de buurt van de Manas-luchthaven van Bisjkek in Kirgizië. Dat melden Russische media op basis van het Kirgizische ministerie voor Noodzaken.