VS-parlement wil strengere sancties tegen Iran

01/08/12 om 00:17 - Bijgewerkt om 00:17

In het Amerikaans Congres is de weg vrijgemaakt voor nieuwe sancties tegen Iran. Die moeten voorkomen dat dat land atoomwapens krijgt.

VS-parlement wil strengere sancties tegen Iran

© Reuters

Republikeinen en Democraten in het Huis van Afgevaardigden en in de Senaat zijn het eens geworden over uitgebreide en geactualiseerde maatregelen, die onder andere gericht zijn tegen de Iraanse energiesector. Dat deelde Ileana Ros-Lehtinen, de voorzitster van de commissie Buitenlandse Zaken in het Huis mee.

Achterpoortjes

Bovendien sluit de nieuwe wet achterpoortjes voor logistieke bedrijven, financiële instellingen en verzekeringsmaatschappijen, die zaken willen doen met Iran.

De wet stuurt een duidelijke boodschap dat de Verenigde Staten sancties zullen gebruiken om het Iraanse regime te verhinderen een atoombom te bouwen, zei Ros-Lehtinen volgens de mededeling.

Bedreiging

De Amerikaanse regering beschouwt het Iraans atoomprogramma als een grote bedreiging. Het Westen verdenkt Iran ervan onder de dekmantel van civiel nucleair onderzoek aan een kernwapen te werken. Het bestuur in Teheran ontkent dat. (Belga/TV)

Lees meer over:

Onze partners