VS: opnieuw ongewapende zwarte man gedood door politie

07/05/15 om 02:39 - Bijgewerkt om 02:39

In Los Angeles is woensdag tijdens een schermutseling met de politie een ongewapende zwarte dakloze om het leven gekomen. Waarom een agent vuurde is nog niet duidelijk. De politiecommissaris van LA, Charlie Beck, toonde zich "heel bezorgd" over het overlijden.

VS: opnieuw ongewapende zwarte man gedood door politie

Dizzle © /

De commissaris had videobeelden bekeken alvorens hij het commentaar gaf. De beelden zijn nog niet vrijgegeven, maar volgens Charlie Beck toonden de beelden die tot dusver zijn gevonden "geen rechtvaardiging" voor het schot of de schoten.

Volgens de LA Times was het slachtoffer een dakloze die vooral bekend was via zijn bijnaam, Dizzle. Hij was ergens in de 20.

In de nacht van dinsdag op woensdag zou hij klanten van horecabedrijven hebben lastiggevallen. De eigenaars hadden de politie opgeroepen. Na tussenkomst van twee agenten leek Dizzle weg te wandelen. Even later en even verder raakte hij echter in een gevecht gewikkeld met een buitenwipper. Opnieuw kwamen de twee agenten ter plekke. Ze probeerden volgens de LA Times de man in bedwang te houden, maar het kwam tot een gevecht. Een van de agenten werd aan de knie verwond. Waarom een schot gelost werd (of meerdere schoten) is nog niet duidelijk.

Geen politiecamera's

De agenten probeerden eerste hulp toe te dienen tot de hulpdiensten ter plekke kwamen, maar het mocht niet baten. De agenten hadden geen body camera's bij, er zat ook geen camera in hun auto, maar de camera's van de horecabedrijven zouden in elk geval de commissaris een beeld gegeven hebben van wat er gebeurde.

Dit is het zoveelste geval in de voorbije maanden van een overlijden van een ongewapende zwarte man na contact met de politie, en het tweede geval waarbij een dakloze in LA om het leven komt.

Volgens de LA Times kwam een kleine menigte woensdag aan het politiebureau protesteren.

Lees meer over:

Onze partners