VS: man valt filmzaal aan, sterft zelf

05/08/15 om 22:22 - Bijgewerkt op 06/08/15 om 03:02

In een filmzaal nabij de Amerikaanse stad Nashville (Tennessee) opende een 29-jarige man het vuur met wat een luchtpistool bleek te zijn. Hij haalde ook uit met een bijl en bestookte filmgangers met pepperspray. De man is zelf doodgeschoten.

VS: man valt filmzaal aan, sterft zelf

CBS-beeld uit Antioch © /

De feiten gebeurden om 14 uur plaatselijke tijd (20 uur Belgische tijd). De politie kreeg een oproep dat iemand een wapen trok in het filmzaalcomplex Carmike Hickory 8 in de voorstad Antioch van Nashville. De schutter was aanwezig in de zaal waar Mad Max speelde, samen met 7 andere bezoekers.

De man, gewapend met een luchtpistool en een bijl, droeg een medisch masker over mond en neus. Hij loste schoten en ging twee vrouwen te lijf met pepperspray. Hij hakte in de schouder van een mannelijke bezoeker.

Enkele filmgangers wisten te ontvluchten en zij waarschuwden de politie.

De man werd later geïdentificeerd als een 29-jarige buurtbewoner met een geschiedenis van psychische problemen. Toen de politie ter plaatste kwam, werden er schoten gewisseld. De politie, die de sporen van de pepperspray als bloed beschouwde, schoot de man neer toen hij probeerde via een nooduitgang te vluchten. Hij kwam om het leven.

Rugzakken

De schutter had twee rugzakken bij zich, een om de schouders en een andere die hij in de zaal gedeponeerd had. In een van die rugzakken zat volgens de politie een nepbom.

De met een bijl toegetakelde filmganger is niet ernstig verwond. En ook de vrouwen die met pepperspray werden bespoten, zijn na behandeling naar huis kunnen terugkeren.

Het incident volgt enkele weken nadat in Louisiana een schutter het vuur opende in een filmzaal en twee aanwezigen doodde.

In dit geval wordt nog naar mogelijke motieven gezocht.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners