VS: Lijk in afgebrande chalet was 'cop killer' Christopher Dorner

15/02/13 om 02:34 - Bijgewerkt om 02:34

Het lichaam dat werd aangetroffen in het uitgebrande chalet nabij Big Bear Lake, in Californië, is geïdentificeerd als dat van de gezochte ex-politieagent Christopher Dorner.

VS: Lijk in afgebrande chalet was 'cop killer' Christopher Dorner

© Reuters

Dorners identiteit werd bevestigd aan de hand van gebitsgegevens, heeft de politie meegedeeld. De ex-militair en -politieman wordt ervan verdacht vier mensen, onder wie twee agenten, te hebben gedood.

Vuurgevecht

Dorner had zich dinsdag verschanst in de vakantiewoning nadat hij na een dagenlange klopjacht in de buurt was opgemerkt. Na een vuurgevecht waarbij honderden schoten werden uitgewisseld, bestormde een speciale interventieeenheid het chalet. Daarbij brak er een brand uit, mogelijk bij het gebruik van traangas dat een grote hitte veroorzaakt.

In het uitgebrande chalet werd een lichaam aangetroffen, waarvan nu is bevestigd dat het om de 33-jarige Dorner gaat. Een doodsoorzaak deelde de politie donderdag niet mee.

Manifest

Dorner had in een op het internet gepubliceerd manifest gedreigd met een wraakactie tegen zijn volgens hem onterechte ontslag uit de politie van Los Angeles enkele jaren geleden. Begin februari schoot hij een koppel dood, onder wie de dochter van de politieman die het beroep van Donner tegen zijn ontslag behandelde. Ook bij het finale vuurgevecht in Big Bear Lake kwam een agent om. (Belga/TV)

Onze partners