VS dreigen met nieuwe maatregelen tegen Syrië

21/12/11 om 18:06 - Bijgewerkt om 18:06

Als Syrië doorgaat met het 'flagrant schenden' van het Arabische plan om uit de crisis te komen, dan nemen de VS nieuwe maatregelen.

De Verenigde Staten dreigen met nieuwe internationale maatregelen als het regime van de Syrische dictator Bashar al-Assad doorgaat met "het op een flagrante manier schenden van het Arabische plan om uit de crisis te komen", dat Syrië zelf ondertekend heeft.

"De schandalige en betreurenswaardige handelingen tegen het volk tijdens de volksopstand tonen aan dat Assad het niet verdient Syrië te leiden", liet woordvoerder Jay Carney van het Witte Huis weten.

"Twee dagen nadat Syrië het initiatief van de Arabische Liga heeft ondertekend, heeft het zijn engagement om een einde te stellen aan het geweld en de veiligheidstroepen terug te trekken uit residentiële zones al op flagrante wijze geschonden", luidt het.

Dubbel spel

Syrië had nochtans eerder aanvaard dat waarnemers van de Arabische Liga het land bezochten. Echt verrassend is Assads houding echter niet. Hij speelt al een hele tijd een dubbel spel, waarbij hij zich eerst keer toegeeflijk en mild opstelt, om daarop beloftes te breken en hard terug te slaan. (Belga/SD)

Onze partners