VS-ambassades gaan weer open, behalve in Lahore en Sanaa

10/08/13 om 02:09 - Bijgewerkt om 02:09

De VS zullen zondag hun ambassades en consulaten in delen van de moslimwereld heropenen. Enkel de ambassade in Jemen en het consulaat in Lahore blijven gesloten.

VS-ambassades gaan weer open, behalve in Lahore en Sanaa

© Reuters

De Amerikaanse diplomatieke missies werden gesloten uit voorzorg tegen een mogelijk aanslag van Al-Qaeda. Daar hadden de inlichtingendiensten voor gewaarschuwd.

Jennifer Psaki, woordvoerder van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, zegt in een persbericht dat achttien van de negentien ambassades die gesloten werden zondag zullen heropenen, de eerste dag van de werkweek in de meeste moslimlanden.

Lahore en Pakistan dicht

"Maar onze ambassade in Sanaa, in Jemen, blijft gesloten vanwege de ongerustheid over een mogelijke terroristische aanslag van Al-Qaida op het Arabisch Schiereiland." "Ons consulaat in Lahore, in Pakistan, dat gesloten werd voor een andere bedreiging, blijft ook gesloten", voegt ze eraan toe.

Al het niet-essentiële personeel werd daar vrijdag geëvacueerd. De ambassade in de Pakistaanse hoofdstad Islamabad bleef open. (Belga/TV)

Onze partners