VS: 2-jarige schiet moeder dood

31/12/14 om 02:43 - Bijgewerkt om 02:43

In een supermarkt in de Amerikaanse staat Idaho heeft een tweejarig jongetje per ongeluk zijn moeder doodgeschoten. De peuter had, terwijl hij in het winkelkarretje meereed, in de handtas van de vrouw een pistool gevonden.

VS: 2-jarige schiet moeder dood

Archiebeeld van een Wal-Mart-vestiging © BELGA

De 29-jarige moeder en haar zoontje waren op het moment van het drama samen met andere familieleden aan het winkelen in een filiaal van winkelketen Wal-Mart in de stad Hayden, zo verklaarde een plaatselijke politiechef.

"Het zoontje zat in het winkelwagentje en slaagde erin om het wapen van het slachtoffer uit de handtas te halen en ermee te schieten. Daarbij raakte hij het slachtoffer".

De vrouw had een vergunning om het wapen mee te nemen op plaatsen met minder dan 1.000 aanwezigen. Het is onduidelijk of het kind op de een of andere manier de veiligheidspal ontgrendeld heeft, dan wel dat de veiligheid niet opstond. Er werd één schot gelost.

Eerdere ongevallen

Volgens het persagentschap AP is het verre van de eerste keer dat heel jonge kinderen schieten en raken. In buurstaat Washington werd vorige maand een 3-jarige zwaargewond door een 4-jarige, nadat de twee met een pistool hadden gespeeld. En in Philadelphia kwam in april een 11-jarige om het leven nadat haar broertje van 2 een schot had gelost met het wapen dat de nieuwe vriend van hun moeder had laten rondslingeren.

Dit deel van Idaho is volgens AP conservatief en pro vrije wapendracht. Idaho heeft eerder dit jaar de wet versoepeld zodat wapendracht in het hoger onderwijs en aan universiteiten voortaan is toegestaan.

(Belga/RR)

Lees meer over:

Onze partners