Vrouwelijke schutter maakt in Duitsland drie doden

20/09/10 om 13:21 - Bijgewerkt om 13:21

De vrouw bracht haar ex-man en zoontje om het leven en schoot daarna een verpleger in een ziekenhuis dood.

Een vrouw heeft in het Duitse Lörrach drie mensen om het leven gebracht. De vrouw schoot haar ex-man en zoon dood en kogelde daarop in een ziekenhuis een verpleger neer. Mogelijk ligt een betwisting over het hoederecht aan de basis van het bloedbad.

De vrouw schoot zondagavond met een automatisch wapen in een ziekenhuis om zich heen. Een verpleger raakte daarbij dodelijk gewond. Een toevallig aanwezige politieman raakte ernstig gewond. De vrouw werd uiteindelijk door de ordediensten doodgeschoten toen ze haar wapen op hen richtte.

Later bleek dat ze in een nabijgelegen appartementsgebouw al twee mensen om het leven had gebracht. Het ging om haar ex-man en haar zoontje. Voor de moorden was er een explosie in het huis.

De dader bleek een 41-jarige advocate te zijn. Volgens het gerecht ging het om een huiselijke twist. Volgens Duitse media zou een geschil over het hoederecht over het zoontje aan de oorzaak van het bloedbad liggen. Nog volgens plaatselijke media was de dader een sportschutter.

Onze partners