Vrouw in India twee keer slachtoffer van groepsverkrachting in een nacht

28/12/13 om 16:31 - Bijgewerkt om 16:31

In India zijn minstens 10 mannen opgepakt nadat een jonge vrouw op een nacht door twee - blijkbaar verschillende - groepen mannen werd verkracht. Dat meldt de Indiase politie.

Vrouw in India twee keer slachtoffer van groepsverkrachting in een nacht

© AFP

De feiten speelden zich af op kerstavond. De 21-jarige vrouw ging op bezoek bij vrienden in de buurt van Karaikal in het zuiden van het land, toen drie mannen haar ontvoerden en een van hen haar verkrachtte. Nadat ze vrij was gelaten werd ze amper enkele uren later opnieuw het slachtoffer van een groepsverkrachting. De vrouw zou in totaal zes keer verkracht zijn.

De politie onderzoekt nu of er een link is tussen de twee groepen mannen of niet. Politiehoofd Monika Bharadwaj erkende aan BBC World News dat het om 'een bijzonder bizarre en brutale opeenvolging van gebeurtenissen gaat'.

De dubbele groepsverkrachting komt er enkele dagen nadat India de verkrachting met dodelijke afloop herdacht van een 23-jarige vrouw in Delhi, in december 2012. Die gruweldaad zorgde zowel in India als daarbuiten voor heel wat opschudding en protest.

Lees meer over:

Onze partners