Vrouw bevalt van vierling tussen bombardementen in Gaza

03/08/14 om 14:24 - Bijgewerkt om 14:31

In Gaza is een vrouw tussen de luchtbombardementen door bevallen van een vierling. Een dokter deelde dit blije nieuws door een foto van de gezonde baby's op Twitter te plaatsen.

Vrouw bevalt van vierling tussen bombardementen in Gaza

Vierling geboren in Gaza © Twitter

"Ondanks de pijn, beviel een Palestijnse moeder van een vierling", luidde het onderschrift bij de foto van vier pasgeboren baby's die dokter Bassel Abuwarda van het Al-Shifa ziekenhuis in Gaza op Twitter plaatste.

De baby's wegen samen 7 kilogram, meldt de Briste omroep BBC. De bevalling vond plaats vlak nadat het staakt-het-vuren in Gaza, dat 72 uur had moeten duren, werd geschonden.

Het ziekenhuis waar de vierling ter wereld kwam, werd afgelopen week nog geraakt bij een bomaanval. Daarbij vielen meerdere dodelijke slachtoffers. Via zijn Twitteraccount deelt dokter Abuwarda zijn ervaringen in het ziekenhuis in Gaza met de buitenwereld.

Sinds het begin van het geweld, vier weken geleden, zijn er volgens het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid al 1.726 Palestijnen omgekomen. Aan Israëlische zijde kwamen zeker 64 militairen en drie burgers om het leven.

Lees meer over:

Onze partners