Vrouw bevalt onder puin in Bangladesh

28/04/13 om 09:23 - Bijgewerkt om 09:23

Vier dagen nadat een textielfabriek instortte in Bangladesh is een vrouw die onder het puin een baby op de wereld zette, levend vanonder de brokstukken gehaald. De autoriteiten zetten vanaf vandaag zware kranen in om het puin te ruimen.

Vrouw bevalt onder puin in Bangladesh

© Reuters

Vier dagen nadat een textielfabriek instortte in Dhaka, de hoofdstad van Bangladesh, is een vrouw die onder het puin beviel, samen met haar baby levend vanonder de brokstukken gehaald. Reddingswerkers hebben nog negen overlevenden gelokaliseerd. De autoriteiten zetten vanaf vandaag zware kranen in om het puin te ruimen.

Een vrouw die gered werd, beviel terwijl ze onder de brokstukken gevangen zat. Dat bevestigt het staatspersagentschap Sangbad Sangstha. Het is niet bekend hoe de moeder en de baby het intussen stellen.

Race tegen de tijd

Voor de reddingswerkers is het een race tegen de tijd, want de kansen om nog overlevenden vanonder het puin te halen worden almaar kleiner. De negen overlevenden die gelokaliseerd zijn onder het puin, worden via openingen tussen de brokstukken voorzien van water en voedsel.

Een correspondent van de Britse openbare omroep BBC die ter plaatse is, zegt dat verschillende reddingswerkers ziek worden van de geur van ontbindende lijken.

De autoriteiten zetten vanaf vandaag bulldozers in om het puin van de ingestortte fabriek te ruimen en hopen zo toch nog snel enkele overlevenden te vinden.

Eigenaar opgepakt

De instorting van de textielfabriek woensdag heeft aan minstens 350 mensen het leven gekost, maar dat aantal ligt waarschijnlijk veel hoger aangezien honderden mensen nog vermist zijn. In de acht verdiepingen tellende fabriek waren vijf ateliers ondergebracht waar in totaal 3.000 mensen werkten.

De fabriek was illegaal gebouwd. De eigenaar is intussen gearresteerd, zo heeft de Bengaalse viceminister van Binnenlandse Zaken Shamsul Haque Tuku op een persconferentie bekendgemaakt. Hij wordt ervan verdacht minderwaardige materialen bij de bouw te hebben gebruikt en aldus de bouwwetgeving van Bangladesh te hebben overtreden. Rana is een lokale politicus van de regerende Awami Liga.

De ramp heeft de discussie over de slechte werkomstandigheden waarin vele mensen Bangladesh moeten werken doen oplaaien.

Lees meer over:

Onze partners