Vrijdag en zaterdag druk op de wegen verwacht door vakantie-uittocht

04/07/14 om 14:02 - Bijgewerkt om 14:02

Automobilisten moeten vrijdag en zaterdag rekenen op drukte op de weg richting de kust en het zuiden. Het is namelijk het eerste weekend dat de Belgen echt op reis vertrekken en door het begin van de vakantie in Noord-Nederland, worden nog meer wagens op de Belgische wegen verwacht.

Vrijdag en zaterdag druk op de wegen verwacht door vakantie-uittocht

© belga

Dat melden mobiliteitsorganisaties Touring en VAB. In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk wordt het relatief druk, met in Frankrijk en Zwitserland vooral op zaterdag lange files.

Het wordt in België, waar in een aantal regio's het bouwverlof begint, vooral druk op vrijdagnamiddag en zaterdagvoormiddag, met files in de richting van de kust en in mindere mate op de E411 richting Ardennen en op de E19 en de E17 richting Parijs. Op vrijdag kan het de ganse dag ook erg druk zijn op de ring van Brussel en in de omgeving van Antwerpen. Duizenden muziekliefhebbers zijn dit weekend bovendien onderweg naar Rock Werchter. Op verschillende plaatsen in het land zijn er tot slot wegenwerken die het verkeer kunnen vertragen.

Rode dag

In Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk verwachten Touring en VAB geen buitengewone drukte, maar wel wat files. In Frankrijk wordt zaterdag een "rode dag" in de buurt van Parijs en automobilisten worden ook aangeraden op vrijdag andere grote steden te vermijden tussen 16.00 en 20.00 uur. In Zwitserland, waar voor 20 van de 26 kantons de vakantie begint, zal het vooral op zaterdag aanschuiven zijn aan de Gotthardtunnel richting het zuiden.

Op zondag verwachten de twee organisaties geen problemen. (Belga/TE)

Lees meer over:

Onze partners