Voorzitter Tepco stapt op na recordverlies van 10,9 miljard

20/05/11 om 06:52 - Bijgewerkt om 06:52

De voorzitter van Tepco, de beheerder van de beschadigde kerncentrale van Fukushima, Masataka Shimizu (66) heeft zijn ontslag ingediend.

Voorzitter Tepco stapt op na recordverlies van 10,9 miljard

© Reuters

Shimizu wil op die manier zijn verantwoordelijkheid nemen voor de zware financiële verliezen die het bedrijf in de nasleep van de kernramp heeft geleden.

Tepco heeft het boekjaar 2010-2011, dat liep tot eind maart, afgesloten met een nettoverlies van 1.247,35 miljard yen (10,9 miljard euro).

Shimizu zal worden opgevolgd door de huidige managing directeur Toshio Nishizawa. De aandeelhoudersvergadering in juni moet die
beslissing nog bekrachtigen.

Grootste verlies in bedrijfsgeschiedenis
Het grootste verlies in de bedrijfsgeschiedenis is een gevolg van de kernramp in de centrale van Fukushima, na de aardbeving en tsunami van 11 maart in Japan. Voor de ramp had Tepco gerekend op een nettowinst van 110 miljard yen (bijna 1 miljard euro). Vorig jaar behaalde Tepco nog een nettowinst van 113,78 miljard yen.

Ondertussen is gebleken dat zestien uur na de verwoestende aardbeving en tsunami er zich wellicht een meltdown heeft voorgedaan in de kerncentrale Fukushima. (Belga)

Lees meer over:

Onze partners