Voor tweede dag op rij rellen met Britse supporters in Marseille - 7 arrestaties

10/06/16 om 20:54 - Bijgewerkt op 11/06/16 om 00:35

In Marseille, waar Engeland zaterdag zijn eerste EK-wedstrijd speelt tegen Rusland, zijn opnieuw rellen uitgebroken met Britse voetbalfans. Zeven mensen werden gearresteerd. De Franse havenstad kreeg gisteren al een portie geweld te verwerken.

Voor tweede dag op rij rellen met Britse supporters in Marseille - 7 arrestaties

Rellen met Britse supporters in Marseille © Belga Image

Tientallen hooligans gooiden vanavond met projectielen naar de politie. De in gevechtskledij uitgedoste ordehandhavers riposteerden door de oproerkraaiers met traangas te besproeien. Volgens de politie bleven de incidenten binnen de perken. De rellen begonnen in het stadsgedeelte Vieux-Port, waar zich verscheidene pubs bevinden.

Zeven mensen werden opgepakt. Er vielen volgens de politie geen gewonden.

Rellen

De Franse havenstad had in de nacht van donderdag op vrijdag reeds haar eerste portie geweld te verwerken. Toen kwam het, aldus de Britse omroep BBC, tot een confrontatie tussen lokale jongeren en Engelse supporters, van wie er velen dronken waren. Er vielen zeven lichtgewonden: drie fans en vier agenten. Naar verluidt hadden Britten en inwoners van Marseille het in een Ierse pub in de oude haven met elkaar aan de stok gekregen toen de Britten spreekkoren als 'Isis, where are you' (waar ben je?') hadden aangeheven. Stoelen vlogen in het rond en er vielen klappen. De politie zette traangas, de wapenstok en honden in en kon snel de orde herstellen.

Twee mensen werden gearresteerd: een 29-jarige Fransman en een 24-jarige Engelsman. De Fransman zal zich zaterdag voor de rechter moeten verantwoorden, de Brit is in de loop van vrijdag vrijgelaten. (Belga/KVDA)

Lees meer over:

Onze partners