Voor het eerst sinds mei ligt Trump voor op Clinton in peiling ABC en Washington Post

01/11/16 om 14:30 - Bijgewerkt op 02/11/16 om 08:53

De Republikeinse presidentskandidaat Donald Trump ligt voor het eerst sinds mei voor de Democrate Hillary Clinton in een peiling van de zender ABC en de krant Washington Post.

Voor het eerst sinds mei ligt Trump voor op Clinton in peiling ABC en Washington Post

Donald Trump © REUTERS

Trump heeft met 46 procent een procentpunt voorsprong op Clinton. Vermoedelijke oorzaak is het tanende enthousiasme voor Clinton. Sinds de nieuwe onthullingen over het e-maildossier rond Clinton is haar percentage gedaald, terwijl dat van Trump is gestegen.

ABC wijst erop dat de peiling naar de voorkeur van de kiezers een week voor de presidentsverkiezingen nog geen uitsluitsel geeft over het uiteindelijke gedrag van de kiezer. Mitt Romney lag rond deze tijd eveneens een procentpunt voor op Barack Obama bij de verkiezingen in 2012, net zoals John Kerry in 2004 voorlag op George Bush. Romney en Kerry verloren de stembusslag uiteindelijk.

In het gemiddelde dat realclearpolitics.com bijhoudt van de jongste peilingen, tussen 22 en 31 oktober, ligt Clinton wel nog voor op Trump, maar is haar voorsprong geslonken tot 2,2 procent. (Belga/KVDA)

Lees ook: Clinton of Trump? In ieder geval changement de decor voor Europa

Onze partners