Volgende maand Europese top over belastingontduiking

12/04/13 om 22:35 - Bijgewerkt om 22:35

De volgende top van de Europese leiders gaat over belastingontduiking binnen de Europese Unie. Dat heeft Europese Raadsvoorzitter Herman Van Rompuy bekendgemaakt.

Volgende maand Europese top over belastingontduiking

© Thinkstock

Van Rompuy zegt dat er jaarlijks ongeveer 1.000 miljard euro in Europese lidstaten verloren gaat door het ontduiken van belasting. Hij noemt dat oneerlijk voor burgers en bedrijven die wel belasting betalen.

Bankgeheim

De Europese Commissie waarschuwde eind vorig jaar dat belastingontduikers inspelen op de verschillen die er zijn tussen de belastingwetten in de Unie. Brussel wil dat overheden de gaten en gebreken in hun wetgeving wegwerken.

Van Rompuy haakt met de top in op de actuele discussie over het bankgeheim. Luxemburg liet donderdag al weten bankgegevens te gaan delen met andere EU-landen. Buitenlandse spaarders kunnen nog wel terecht in Oostenrijk.

Offshore leaks

Belastingontduiking werd een heet hangijzer na de recente Offshore leaks-onthullingen. Toen bleek met naam een toenaam dat duizenden miljarden euro's worden weggestopt in belastingparadijzen. (Elsevier/Shari Deira/TV)

Onze partners