Vluchtelingencrisis: 'Duitsland kan jaarlijks 500.000 vluchtelingen opvangen'

08/09/15 om 15:08 - Bijgewerkt om 15:07

Duitsland is in staat om op termijn jaarlijks een half miljoen vluchtelingen per jaar op te vangen. Dat zei vicekanselier en minister van Economie Sigmar Gabriel aan de Duitse zender ZDF.

Vluchtelingencrisis: 'Duitsland kan jaarlijks 500.000 vluchtelingen opvangen'

De Duitse minister van Economie Sigmar Gabriel en bondskanselier Angela Merkel. © REUTERS

"Ik denk dat we zeker een cijfer in de orde van een half miljoen gedurende enkele jaren kunnen bolwerken", zei de voorzitter van de SPD. "Ik heb daar geen twijfel over, misschien zelfs ook meer." "We kunnen niet elk jaar een miljoen mensen opvangen en hen zonder problemen te integreren", nuanceerde hij. Gabriel zei nog ervan overtuigd te zijn dat "het Europese beleid moet veranderen".

De Duitse regering verwacht dit jaar ongeveer 800.000 vluchtelingen in Duitsland. Bondskanselier Angela Merkel ontvangt dinsdag de Zweedse minister-president Stefan Löfven in Berlijn. Zweden is samen met Duitsland een van de landen die in Europa de meeste vluchtelingen opvangen.

De Europese landen vinden geen gecoördineerd antwoord op de vluchtelingencrisis, veroorzaakt door oorlogen en armoede in het Midden-Oosten en Afrika. Volgens Gabriel kan Duitsland ook blijven meer vluchtelingen op te nemen dan de partners, "want we zijn economisch een sterk land". (Belga/NSK)

Lees meer over:

Onze partners