Vluchtelingenboot kapseist bij Lampedusa: mogelijk 150 doden

06/04/11 om 14:51 - Bijgewerkt om 14:51

Nabij het Italiaanse eiland in de Middellandse Zee is een boot met ongeveer 200 vluchtelingen aan boord gekapseisd door de woeste zee.

Vluchtelingenboot kapseist bij Lampedusa: mogelijk 150 doden

© EPA

Op zo'n 70 kilometer van het Italiaanse eiland Lampedusa, in de Middellandse Zee, is woensdag een boot met ongeveer 200 vluchtelingen aan boord gekapseisd door de woeste zee.

De Italiaanse kustwacht heeft 48 opvarenden kunnen redden, maar een 150-tal mensen zijn nog vermist. Tijdens een reddingsoperatie heeft een helikopter 15 lichamen van verdronken vluchtelingen gelokaliseerd, meldt persagentschap AFP. Naar de overige passagiers wordt nog gezocht.

Vluchtelingen

Dat de boot Lampedusa uit zuidwestelijke richting naderde, wijst er op dat hij waarschijnlijk afkomstig was uit het momenteel door oorlog geteisterde Libië. De nationaliteiten van de passagiers zijn niet gekend.

Als gevolg van de onrust in Noord-Afrika heeft Lampedusa de voorbije weken al tienduizenden vluchtelingen moeten opvangen, voornamelijk Tunesiërs.

Italië en Tunesië zijn dinsdag maatregelen overeengekomen om de instroom van illegale immigranten een halt toe te roepen. Circa 20.000 immigranten die al in Italië zijn, krijgen een verblijfsvergunning voor zes maanden, maar wie nu nog aankomt, wordt teruggestuurd. (Belga/KVDA)

Lampedusa:

Grotere kaart weergeven

Onze partners