Vluchteling overleden in 'jungle van Calais' na vechtpartij

26/07/16 om 10:10 - Bijgewerkt om 10:13

In een vluchtelingenkamp in Calais is een Ethiopische vluchteling overleden na een vechtpartij in de nacht van zondag op maandagh. Zes andere immigranten geraakten gewond.

Vluchteling overleden in 'jungle van Calais' na vechtpartij

© Johannes De Bruycker

In Calais, in het noorden van Frankrijk, zijn in de nacht van zondag op maandag rellen uitgebroken vlakbij het vluchtelingenkamp. Een 37-jarige Ethiopische vluchteling kreeg er een messteek in de borst en overleed. Zes andere migranten, van Ethiopische en Eritrese afkomst, raakten gewond. Dat melden de autoriteiten.

Er vonden twee gevechten plaats tussen Soedanezen, Eritreeërs en Ethiopiërs aan de ene kant en Afghanen aan de andere kant. Beide partijen deelden messteken en klappen met de wapenstok uit. Dat vertelde de woordvoerder van het departement Pas-de-Calais aan persagentschap AFP.

De Ethiopische migrant is de eerste dode als gevolg van een vechtpartij sinds het kamp, bijgenaamd de 'jungle', in de lente van 2015 werd opgericht in Calais. Duizenden migranten hopen van daaruit via het kanaal in Groot-Brittannië te geraken. Inmiddels zitten er volgens de autoriteiten 4500 vluchtelingen in het kamp, volgens de hulporganisaties 7000. (BELGA/JVL)

Onze partners