Vlucht MH370: 'Mysterie wordt mogelijk nooit opgelost'

02/04/14 om 14:45 - Bijgewerkt om 14:54

De Maleisische politie heeft geen goede hoop dat de oorzaak van de verdwijning van het vliegtuig van Malaysia Airlines ooit gevonden wordt.

Vlucht MH370: 'Mysterie wordt mogelijk nooit opgelost'

© Reuters

'Het is mogelijk dat we nooit de oorzaak van de verdwijning van het vliegtuig kennen', heeft het hoofd van de Maleisische politie, Khalid Abu Bakar, vanuit Kuala Lumpur laten weten. Het onderzoek dat door zijn diensten geleid wordt, heeft op dit moment nog niets opgeleverd.

Hij voegde eraan toe dat de ondervragingen van de entourage van de piloten blijven verdergaan. Dinsdag al liet Maleisië weten dat het onderzoek naar de laatste communicaties tussen de cockpit en de verkeersleiding niets "abnormaal" heeft opgeleverd.

Onderzeeër

Boten, vliegtuigen en helikopters zoeken in een gebied dat 319.000 vierkante kilometer groot is naar sporen van het vliegtuig. Woensdag is, voor het eerst, een onderzeeër ingezet. Het gaat om de HMS Tireless, van de Britse Royal Navy.

De Boeing 777 van Malaysia Airlines verdween intussen bijna al een maand geleden, met aan boord 239 mensen. Het vliegtuig, dat op weg was naar Peking, is om een nog onbekende reden van zijn route afgeweken. Vorige week werd officieel dat de vlucht van het vliegtuig "in het zuiden van de Indische Oceaan" beëindigd is.

De manier waarop de Maleisiërs het onderzoek gevoerd hebben, kwam hen op veel kritiek te staan, vooral van de families van de 153 Chinese passagiers. (Belga/TE)

Onze partners