Vlucht MH370 blijft onvindbaar ondanks nieuwe zoekmethode

15/10/14 om 10:02 - Bijgewerkt om 10:02

De Australische autoriteiten hebben een eerste update gegeven van de nieuwe zoektocht naar het meer dan zeven maanden vermiste vliegtuig van Malaysia Airlines.

Vlucht MH370 blijft onvindbaar ondanks nieuwe zoekmethode

De Fugro Equator, een van de schepen die op zoek gaan naar MH370. © AFP

Meer dan 670 vierkante kilometer van het zoekgebied voor de kust van West-Australië is intussen gescand, zonder succes. Dat meldt het Australian Transport Safety Bureau (ATSB), dat de onderwaterzoektocht leidt.

Zeebodem

Drie hoogtechnologische schepen scannen met behulp van gespecialiseerd materiaal de zeebodem tot op een diepte van 10.000 meter. De nieuwe fase in de zoektocht begon op 6 oktober nadat de zeebodem van het gebied in kaart was gebracht via satellietgegevens.

Een van de drie schepen, de GO Phoenix, zoekt sinds 6 oktober in het gebied waar het vliegtuig zou moeten liggen op basis van de laatste satellietcommunicatie van vlucht MH370.

Onvindbaar

MH370 verdween op 8 maart met 239 mensen aan boord tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. De Boeing 777 is om onduidelijke reden van koers veranderd en hoogstwaarschijnlijk in de Indische Oceaan gestort, maar ondanks een massale zoektocht is er meer dan zeven maanden na de ramp nog altijd geen enkel spoor van het toestel.

Lees meer over:

Onze partners